otrdiena, 2011. gada 23. augusts

Katie Herzig - "Hey Na Na" (video), "Apple Tree" (pilns albums, audio)

Līdz vidusskolas pēdējām klasēm Keitijas Hercigas dzīvē viss ritēja gluži kā pārējiem klasesbiedriem - mācības, kāda izklaide, pabučāšanās ar skolas futbola komandas kapteini (kā bieži rāda filmās). Bet tad tētis savai mīlulei uzdāvināja akustisko ģitāru. Un Keitijas dzīve izmanījās.

Kalifornijā (ASV) dzimusī un gada vecumā uz Kolorādo pārcēlusies Herciga kopš liktenīgā dāvinājuma savu dzīvi ir pārvērtusi par vienu dziesmu mūža garumā. 1997.gadā viņa kopā ar draugiem nodibināja savu pirmo grupu "Newcomers Home", kas iesākuma ievirzi - folkmūziku - pamazām nomainīja uz popu. Sākusi kā grupas bundziniece un fona dziedātāja, Herciga ātri izvirzījās skatuves priekšplānā, grupas beigu periodā kļūstot par tās līderi. Bet kaut kā tā sanāca, ka kolektīvs 2006.gadā pajuka.

Tomēr Hercigai jau, acīmredzot, bija zināma nojauta, ka dzīvē jāsāk apgūt jauni apvāršņi; viņa jau 2004.gadā uzsāka savu solo karjeru, izdodot debijas plati "Watch Them Fall". Tā iepatikās TV producentiem; divas dziesmas no albuma tika izmantotas TV šovu un filmu vajadzībām. Bet pašai Hercigai bija skaidrs, ka viņa izvēlējusies pareizo ceļu un turpināja ar jaunu plati "Weightless" (2006). Lai spodrinātu un veicinātu savu karjeru, pēc šī albuma Herziga pārcēlās uz Amerikas mūzikas Meku Nešvilu. Tālākais jau ir rutīnas darbs - festivāli, koncerti, intervijas.

Hercigas mūzikai piemīt kas bērnišķīgi tīrs. Dažas dziesmas, piemēram, "Forevermore", pilnīgi mierīgi varētu būt "Teletūbiju" galvenā muzikālā tēma. Netrūkst arī smeldzes; dziesma "I Hurt Too", domājams, ar asiņojošu sirdi liktu gaudot līdzi pat visnemuzikālākajam lauku krancim. Īsteni amerikāniska - tā varētu divos vārdos raksturot Herzigas mūziku. Tajā saklausāma neiztrūkstošā kantrī ietekme, bet principā dziedātāja ir atdevies vienam kārtīgam popam.

Pavisam drīz, 20.septembrī, klajā nāks jaunais Keitijas Herzigas albums "The Walking Sleep", ko, pavisam droši, varēs noklausīties šajā vietnē; taču šobrīd aicinu ieskatīties mākslinieces iepriekšējā daiļradē. Turpinājumā video dziesmai "Hey Na Na" no gaidāmās plates, kā arī viss 2008.gada albums "Apple Tree".





Papildus resursi:
http://www.katieherzig.com
http://www.myspace.com/katieherzig
http://www.facebook.com/pages/Katie-Herzig

Foto raksta ievadā no Keitijas Hercigas profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com


Nav komentāru: